[O1] Grill i spryskiwacz lampy przedniej (kilka pytań).

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • psw
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam!

Mam problem z moim silnikiem 1.9 TDI ALH. Mianowicie jak jest powyżej kilku stopni, to pali od kopa. Przy niższej temperaturze po dłuższym staniu pali niechętnie i na początku silnik chodzi nierówno. Jak na razie mechanikowi (przy ciepłym silniku) udało się ustalić, że świece (nowe) grzeją tylko przez ok. 1 sekundę pomimo:
    a) odłączonego czujnika temperatury
    b) podłączonego nowego zimnego czujnika (po kilkunastu minutach w zamrażalniku)
    I teraz pytanie - czy komputer jeszcze coś sprawdza przy określaniu, czy włączyć świece czy coś mam całkiem pokopane? Coś wspomniał, że jest coś dziwnego przy przewodach do świec porobione, ale brakło mu czasu, aby to sprawdzić. Czy jest możliwe, iż ktoś zamontował odcięcie na świecach żarowych? :shock:

Z góry dziękuję za pomoc
  • michu_l
    Classic
    • 2009
    • 13

Miałem małą przygodę w wyniku której moja Skoda straciła lewy spryskiwacz lampy i ma dziurę w grillu. Kupiłem 1U0 853 651, jak się okazało nie pasuje (inaczej rozmieszczone otwory mocowań, do starszego modelu).

Szkody

Czy ktoś może mi podać kody katalogowe dla uszkodzonych elemntów, tj. grill (sam wkładad - czarny plastik, bez ramki) i lewego spryskiwacza dla O1 Elegance '01?
    Czy jest różnica między lewym i prawym spryskiwaczem?

BTW. Tak wiem, mogę odkręcić stary i sprawdzić na nim (bez tego nie widać a może tylko ja nie znalazłem - nie ma w miejscu, w którym jest na tym co kupiłem), problem w tym, że niebardzo mam na to czas. Jak już go odkręcę wolałbym od razu zamontować nowy.

A może ktoś mnie poratuje linkiem do takiego katalogu i sam sobie sprawdzę?
    Przyda się też na przyszłość.

Dzięki za odpowiedzi.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

1U0 853 653 A - siatka
      1U0 955 103 A - trzon dyszy strona lewa
      1U0 955 109 A - nakładka.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• michu_l
        Classic
        • 2009
        • 13

Dzięki JanuszSz.

Co do katalogu to "na szybko" znalazłem coś takiego - może się komuś przydać.
        A może ktoś znalazł dokładniejszy?

BTW. Żeby było jasne, nie szukam pirata ETKA, chodzi mi o rozwiązanie legalne i najlepiej darmowe.

[ Dodano: Nie 24 Paź, 10 17:54 ]
        W ramach uzupełnienia.

Okazało się, że potrzebny jest jeszcze jeden element - 1U0 955 133, który ma za zadanie trzymać spryskiwacz na miejscu.

Nakładki przychodzą od producenta czarne - trzeba je sobie pomalować (spray w dpowiednim kolorze + spray bezbarwny kupiłem na eBayu).

Z wymianą nie było żadnych problemów, zajęła jakieś pół godziny.

Komentarz

Pracuję...